Kapten Hermano’s Mystery Box är full av pussel

[Raffi] behövde en födelsedagspresentidé men han ville göra något extra speciellt. Han insåg att en stor del av presentgivning är förväntan och spänning att öppna nutiden. För att förlänga denna erfarenhet byggde [Raffi] en elektronisk pusselbox. Lådan innehåller den sista gåvan, men först måste en serie pussel lösas för att öppna lådan.

Projektet körs på en Arduino Mega. Detta är anslutet till flera sensorer, inklusive en temperatursensor, GPS-enhet och CO-sensor. Det finns också en LCD-skärm och numeriskt tangentbord för användarinmatning och utgång. Projektsidan innehåller ett flödesschema som visar alla pussel och deras lösningar. En av de mer intressanta pusselna kräver att användaren blåser tobaksrök i ett rör. CO-sensorn upptäcker röken och låser upp nästa pussel.

Några av pusselarna behöver interagera med externa system. Ett pussel kräver till exempel att användaren skickar ett mail till den fiktiva kaptenen Hermanoens e-postadress. Om den korrekta sökordsfrasen ingår i e-postmeddelandet, får användaren ett svar med koden för att komma in i rutan. Ett annat pussel kräver att användaren ringer ett visst telefonnummer och lyssnar på en annan gåta. Vi har inkluderat video demonstrationen nedan.

Det här är inte den första pusselboxen vi har sett, men var och en har sin egen speciella känsla. Den här är väldigt bra och ser ut som mycket omsorg sattes i det. Vi har sett en annan som bara använder diskreta komponenter. Vi har sett ännu en som använder Morse-koden.

[Tack Simon]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *