Öppna källkodsbyte för EZCAD

[Bryce] erhöll en fiberlasergraver som ska användas för snabb PCB-prototypning förra hösten. Men han var snart frustrerad av begränsningarna av den vanliga EZCAD-programvaran som vanligtvis innehåller dessa och liknande prylar – det är proprietär, har inte funktioner som riktar sig till PCB-tillverkning, körs bara på Windows och är buggy. Som man gör, bestämde [Bryce] att dike Ezcad och skriva sitt eget verktyg, Balor, namngavs efter Fomorians kung.

Styrkortet i [Bryce] s maskin är en Peking JCZ LMCV4-fiber-M-kort, bestående av en Altera FPGA och en Cypress 8051 USB-kontroller. Hittills har han inte behövt dumpa eller anpassa FPGA eller 8051-koden. Istället sorterade han ut kommandona genom att bara observera USB-verksamheten som tillverkad av en kopia av EZCAD-körning. Många av dessa gravyrsystem använder den här hanteringsstyrelsen, men [Bryce] vill samla datumdump från individer med olika brädor för att expandera biblioteket.

Balor är skrivet i Python och ger en uppsättning kommandoradsverktyg som syftar till att tekniska applikationer av din graverare, även om det fortfarande stöder regelbunden lasermarkering. Du kan ladda ner programmet från projektets Gitlab-förvar. Han kör det på Linux, men det ska fungera på Mac och Windows (låt honom veta om du har några portabilitetsproblem). Kolla in vår recension från förra året om att använda dessa lasrar för att göra PCB. Använder du en lasergraver för att göra snabba prototypkort i din butik? Berätta om din konfiguration i kommentarerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *