Soft-legged robot hanterar grov terräng med lätthet

om det är hjul, spår, fötter eller till och med en rolig poly-kropp som BB-8, måste många robotar hantera ett viktigt problem: smuts och grit kan komma in i de rörliga bitarna och orsaka problem. Vissa forskare från UCSD har kommit med ett smart sätt runt detta: pneumatiskt aktiverade mjukbenade robotar som anpassar sig till grov terräng.

Med en topphastighet på 20 mm per sekund kommer [Michael ToLley] s squishy Little Robot inte att ställa in några markhastighetsregister. Men för applikationer som sök- och räddning eller placering av sensorer på oskötliga eller otillgängliga platser, kan långsamt och stabila bara vinna loppet. Fyrkantig robotens körväxel kan vara helt 3D-tryckt på någon kommersiell skrivare som kan använda en mjuk filament. Benen inkluderar var och en tre parallella luftkammare inom en bellowerad yttre hud; alternerande hur kamrarna är uppblåsta kontroller hur de rör sig. De mjuka benen anpassas till ostrukturerad terräng och är helt förseglade, vilket eliminerar intrångsproblem. Videon nedan visar hur boten blir runt bara bra över stenar och sand.

Benen påminner oss lite av vår [Joshua Vazquez] tentakelmekanism, men med färre delar. Bäst nu är den mjuka roboten tethered till sin lufttillförsel, men laget arbetar på en miniatyriserad pump för att göra det hela som mobilt. Vid vilken tidpunkt vi satsar kommer det till och med att kunna simma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *