Hackaday Prize Entry: Collaborative vattenrening

Titta över någon typ av beskrivning av en vattenreningsverk, liksom att du upptäcker en beskrivning som innehåller orden, “koaguleringstankar”. Vad är dessa behandlingsanläggningar koagulerande? Du vill inte veta. Exakt hur mår de det? Med kemikalier såväl som mineraler. Självklart är det något annat som kan göras.

För deras Hackaday-prisinmatning undersöker [Ryan], [Designbybeck], [Clint], [Wanda] samt [Maker Mark] elektrokoagulering. Det är en suppleant för en skummig brygga av kemikalier som utnyttjar el för att dra föroreningar ur vattnet.

Just nu är testen mycket mindre i skala än tiotals otaliga gallon du skulle upptäcka vid en vattenreningsverk. I själva verket är provriggen bara en 16-uns masonburk. Även om detta inte är tillräckligt stort för att fälla ut föroreningar ut ur en hemvattentillförsel, är det enormt för ett bevis på koncept.

Teamet använder två elektroder för denna byggnad, ett aluminium, såväl som ett järn. Dessa elektroder är kopplade via alligator leder till elektronikbrädet som de har byggt. Denna elektronikskiva är i grunden bara en H-bridge (används så att de kan vända polariteten hos fältemitteren samt förhindra en uppbyggnad av gunk på elektroderna) såväl som några kontakter till en strömförsörjning. Resultaten är uppmuntrande; De har några tidsförloppsvideor av en masonburk av smutsigt vatten som rensar upp med elens kraft. Det är ett fantastiskt jobb med lite fantastisk dokumentation. Laget har redan många uppdateringar om sitt jobb samt anvisningar på exakt hur man kopierar sin maskinvara. Du kan inspektera de här videon nedan.

HackadayPrize2017 sponsras av:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *