Ultimate Oscilloskop Hack – Skaka i realtid

[Pekka] ställer sig upp med snarare svårigheten – utnyttja en oscilloskopskärm för att skydda quake i realtid – kan det till och med göras? Gamla analoga sortiment skärmar är bara monokromatiska CRT men de är utvecklade för att rita vågformer, inte göra grafik.

Under åren har Hackaday spårat utvecklingen av Scope-As-Display Hacks: Pong, Tetris, Vector Screen samt förhandlade videor. Ingenting som pressade gränser snarare så här.

[Pekka] s service startar exakt samma som många andra, sätt sortimentet i X-Y-läget samt skarv upp din hörlurs-kabel-tv – enkelt. Han var då tvungen att räkna ut en metod för att producera en ljudsignal som motsvarade önskad bild. Det välkända “YouScope” -exemplet demo detta, men att demo är förrördes. [Pekka] ville spela quake i realtid på själva sortimentet, inte bara se en inspelning.

Med endast så mycket bandbredd som erbjuds med hjälp av ett ljudkort, tänkte [Pekka] att han kunde rita högst cirka tusen linjer på skärmen i taget. Den allra första huvudvärk var att alla hans ljudkort hade lågpassfilter på dem. Ingen metod runt den, ändrade han sitt tak i enlighet därmed. ASIO och PORTAUDIO var hans verktygsverktyg för att producera ljudet på flugan från en kön av XY-linjer som ges.

För att berätta för sin ljudmotor vilka linjer som ska rita, begärde han Darkplaces – en open source Quake Rendering-motor – såväl som hade det remsa polygoner ner till det minsta läget. Då var han tvungen att piska ut de digitala häcksaxarna samt fortsätta beskärning. Denna skrivning kan verkligen inte göra rättvisa till alla geniala tekniker som används för att skjuta de mest användbara data som är möjliga med en hörlursuttag. Om den här typen av saker intresserar dig alls, gör du en tjänst och inspektera sin väl illustrerade jobblogg.

I slutet var [Pekka] inte helt nöjd med resultaten. Resultatet är spelbart, men bara bara knappt. Den bärbara datorn kämpar för att hålla det lätt, ljudkortet kämpar för att lägga till tillräcklig detalj såväl som sortimentet kämpar för att skärpa allt snabbt nog. I det ytterst minst sätter den baren utomordentligt hög för någon som vill ha en upp honom med den här metoden. Det finns bara så mycket vatten som kan pressas från en sten.

Se videon nedan av [Pekka] som spelar den allra första nivån av quake.

Tack till: [Mr. Jay], [James], [Gudenau], [Altmarcs], [Alogus], [Daniel] samt sist, men inte minst [Proffartsparkles] som alla verkligen önskade oss att fungera såväl som skickas i ett tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *