M-cle: Hacked Wise Cycle

M-CLE, kallad “en fysisk upptäckande atmosfär där synergistisk syntetisk intelligens med robotar (kreativa agenter) används för att pynta barnets fantasi”, visas Gilla en ganska rolig leksak. För de av er som inte har räknat ut vad det gör från det citatet är det en leksak som ungdomar går vidare för att hantera en robot. Den roboten drar på golvet medan andra robotar interagerar med det med hjälp av AI. Detta är allt gjord för att “pynta” barnets innovativa arbete.

För att hantera roboten åker ett barn på en fischer kostnadsvis cykel. Fabrikselektroniken ersattes med en ATMEGA168. En trådlös sändare länkar till roboten, som likaledes drivs av en ATMEGA168. Medan en robot hanteras av barnet, är de andra packade med sensorer för att de ska kunna interagera med den. De utnyttjar beröring, ultraljudspingdetektorer, liksom IR-linjedetektorer. Du kan se allt i aktion i videoklippet.

Stilen är intressant, vad som är ljust såväl som färgglada, liksom hajfenorna på robotarna är en bra touch. Vi måste ifrågasätta, med en leksak att resa på, en robot att kontrollera, liksom 3 andra robotar för att se i undra, är barnet att vara lika väl distraherad att vara extremt kreativ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *